czwartek, 10 lipca 2008

Iga po prostu przypal

Omlet, który nie przewraca się w całości na patelni

Składniki
-2 jajka
-szklanka mleka
-za mało mąki
-za dużo soli

Przygotowanie:
wszystko zmiksować, wylać na patelnię, spalić z wierzchu, środek zostawić surowy, przy próbach przewrócenia go w całości na drugą stronę rozwalić go na trzy części.


voilà!

4 komentarze:

Joanna K.-P. pisze...

Zanim przeczytałam notkę, spojrzałam na zdjęcie i westchnęłam: "Mniam, jakie piękne racuszki z jabłkami" :-)

asia wu pisze...

A po co monka? Robisz jak jajecznice, beutasz, wylewasz na patelnie ajak sie zaczyna scinac na krawedziach to uopatka tak do srodka zagarniasz zeby to luzne z gory wylauo sie na dol. Cos widze trzeba Cie podszkolic :P

A dzis w drodze do pracy zobaczylam napis HWDP (w dwoch wersjach pisanych) na murze i tak swojsko sie poczulam :]

Anonimowy pisze...

jestem, pamiętam, czuwam...

Iga pisze...

dzięki ByQ :)*